foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Friss infó !
Hamarosan friss információkkal szolgálunk :) Addig is regisztrálj és tudj meg többet a Mókusokról ! Esetleg nézz be hozzánk a Facebook-on RegisztrációSzibériai Csíkos Mókus

Tamias sibiricus

Bővebben

Cukor Mókus

Petaurus breviceps

Bővebben

Japán Mókus

Sciurus vulgaris lis

Bővebben

Prevost Mókus

Callosiurus prevosti

Bővebben

Mókustanya

A Mókustanya az    Együtt a Kisállatokért Alapítvány     tagja

 

 

Gondolom, mindenki nagyon szereti az állatokat... De sokszor esünk gondolkodóba, hogy milyen kis társat válasszunk magunk mellé, ha néha-néha előfordul, hogy viszonylag kevés az időnk, nincs nagy helyünk, nem szeretjük a kellemetlen szagokat, de mégis érezzük, hogy nem jó egyedül. Erre a célra az egyik legideálisabb társ a mókus. Ha egyszer a szívünkbe fogadunk egy ilyen kis drágaságot, az életünk részévé válik, és soha többé nem tudunk elszabadulni a bűvöletükből.

Ráébredünk:

 

nincs élet mókus nélkül...

 

 

Tisztelt érdeklődők!
 
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy ha valakivel megbeszélek valamit, és a dolog mégsem jön úgy össze, vagy nem válik aktuálissá, kérem, hogy tiszteljen meg már annyival, hogy ezt jelzi felém vagy telefonon, vagy sms-ben, emailen.
Senkire nem haragszom meg, ha mégsem tőlem vásárol, de attól nagyon bepöccen a kis lelkem, hogy a legalapvetőbb viselkedési normákat sem tartják be az emberek velem szemben, én meg potyára ülök itthon ahelyett, hogy a gyerekeimmel csavarognék.
Sajnos az utóbbi pár napban több ilyenbe is belefutottam.

 

 

 

 

1. A mokustanya.eu oldal használata

 A www.mokustanya.eu címen elérhető honlapot Lászlóffy Zsuzsanna üzemelteti. Az oldal felhasználójának minősül a weblap látogatója illetve az, aki a bejegyzésekhez hozzászólást posztol. A weboldal használatával az oldal felhasználója az alábbi feltételeket, tudnivalókat elfogadja. Az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználási feltételeket külön figyelmeztetés nélkül módosítsa. A felhasználási feltételek aktuális verziójáról történő meggyőződés az oldal felhasználójának kötelezettsége.

 Az oldalon található információk kizárólag a publikáció időpontjában tekinthetők naprakésznek, jogszabályváltozás vagy új kutatási eredmények publikálása kapcsán az információk elavulhatnak. Amennyiben kérdése merül fel az információk helyességével kapcsolatban, kérem az elérhetőség menüpont alatti email címeken vegye fel kapcsolatot a honlap üzemeltetőjével.

 Tilos az oldal működését akadályozó, illetve azt megváltoztató bármely, az üzemeltetőn kívüli beavatkozás.

 Amennyiben a felhasználási feltételekkel kapcsolatban bármilyen kérdése vagy észrevétele van, az elérhetőség menüpont alatti email címeken kérhet felvilágosítást a honlap üzemeltetőjétől.

 

2. Az oldalon található szellemi alkotásokkal kapcsolatos tudnivalók

 A weboldal tartalma eltérő megjelölés hiányában az üzemeltető szellemi terméke, azt bármilyen módon felhasználni, részben vagy egészében közzétenni tilos. Ha valaki az oldalról képi vagy írásos anyagot eltulajdonít, azzal megsérti a szellemi jogról szóló hatályos jogszabályokat, és külön felszólítás nélküli azonnali jogi intézkedést von maga után!

 Az üzemeltető szellemi alkotásait felhasználni kizárólag előzetes egyeztetés után, a szerző előzetes írásos hozzájárulásával lehetséges.

 

3. Felelősségkorlátozás

 Az oldal üzemeletetője minden tőle telhetőt megtesz az oldal megfelelő működésének biztosítása érdekében. Az esetleges hibákkal (adatbázis sérülés, illetéktelen használat, oldal elérhetetlenség stb.) kapcsolatban az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal.

 A weboldalon található esetleges külső hivatkozások követésével letöltött tartalom nem áll az üzemeltető befolyása alatt. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a linket az üzemeltető törli vagy módosítja.

 

4. Felhasználási szabályzat

 A blogon/fórumon megjelenő bejegyzésekhez a hozzászólni kívánó a Bejelentkezés menüponton keresztüli regisztráció után hozzászólhat. Az üzemeltető fenntartja a jogot a hozzászólások előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére.

 Az alábbi hozzászólások – a felhasználó külön értesítése nélkül – törlésre kerülnek:

     Jogsértő hozzászólások:

 1.     Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.
 2.     Agresszív, sértő vagy fenyegető hangnemű, valamint rosszindulatú hozzászólások.
 3.     Azt, hogy egy hozzászólás agresszív, sértő, fenyegető vagy rosszindulatú-e, a szerkesztő dönti el a téma jellegének függvényében.
 4.     Egyes hozzászólókat vagy a szerkesztőt lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan sértő vagy gyalázkodó módon kinyilvánított véleményeket – személyeskedést – tartalmazó hozzászólások.
 5.     A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkeket tartalmazó hozzászólások.
 6.     Témaromboló hozzászólások
 7.   A téma tartalmi rombolásának számít minden, a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró hozzászólás.
 8.     Nyílt, vagy bújtatott reklámot tartalmazó hozzászólások.
 9.     Politikai álláspontot kifejező avagy azt sejtető hozzászólások.
 10.   Minden, az üzemeltető engedélye nélkül felhelyezett mókus eladási hirdetés.

 

Mint üzemeltető úgy tekintem, hogy bárki, aki az oldalra regisztrál, tudomásul veszi a felhasználási feltételeket függetlenül attól, hogy valóban elolvasta-e !

 Mindenkinek köszönöm a megértését és a türelmét.

 

Lászlóffy Zsuzsanna

Mobil.: 06203139138

@-mail.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kérem, ha valakinek gondja akad a regisztrációval, írjon email üzenetet! Köszönöm

Július közepe

 

Az eltelt hetekben, hónapokban nagyon sok minden történt a Mókustanyán, és a legtöbb esemény nem túl kedvező, nem ritka esetben nagyon fájdalmas volt.

Az egyik legszomorúbb esemény, hogy Szipike, a Mókustanya címer állata 7 évesen elbúcsúzott ettől a világtól. Egyik reggel nem kelt fel. Szép teljes élete volt, nem volt beteg.

Sajnos az ellések sem a megfelelő módon sikerültek, az idősebb anyák nem tudtak megfelelően gondoskodni a kicsikről, ezért minden igyekezetem ellenére nagyon sok kismókust nem neveltek fel az anyák. Ennek az lett a következménye, hogy ezek a mamák ki lettek emelve a tenyésztésből és új, szerető családokhoz kerültek. Így búcsút kellett vennünk Kiscsillagtól, aki egy veszélyes farfekvéses ellés következtében, hogy életét megmentsük, méheltávolításon esett át. Szintén új gazdákhoz, a közelembe került Almus és Süti is, ők fiatal kislányokhoz kerültek, akik a nagyszülők hozzáértő, óvó felügyelete mellett hoznak örömet az új családjuknak. Bogi is egy új családhoz fog kerülni, hisz 2. éve nem sikerül neki a babanevelés. 

Több fiúmókus is került hozzám mentés során, 1 súlyosan, 1 könnyebben sérült, 1 új kisfiú pedig csupán néhány napja, ő fizikailag majdnem 100%-os, de a lelke ápolgatásra, felturbózott libidója pedig női társaság után kiált. 

Hogy a Mókustanya jövőre újult erővel, de egyre jobb színvonalra törekedve várhassa a leendő gazdikat, nagyon sok fiatal, illetve 1-2 ifjú, de már ivarérett mókuskával lett gazdagabb. 

Bekerült a csapatba a német, vörös színváltozatot hordozó Frederich von Zimt, Tata és Kókusz  leszármazottja, Csuti, Hatlapos, a 3 éves fiú, a vendégként érkező sebesült Cakkos, aki immár sikeres apaként is bebizonyította rátermettségét.

Az új kislányok jóval többen vannak: Itt van Hope, a remény egy szintén érdekes színárnyalatra, édesanyja igen gondos szülőnek bizonyult, Pelyheske, a fehér kismadárka, Merida, Fanni kislánya, Lady Mázli, Selymes kislánya és egyben Szipike unokája, aki egy igen súlyos bőrgyulladásból épült fel sikeresen, Szikra, akinek édesanyja több éve igen magas alomszámmal örvendezteti meg gazdáját.De ha igaz, még nem teljes az új lányok sora.

Minden mókusmama és az új mókuspapák is egy különleges szempont szerint lettek kiválogatva: törekedtem a legnyugodtabb, legbarátságosabb egyedeket kiválasztani, hogy a későbbiekben ezek a tulajdonságok az utódoknak is nagyobb eséllyel átadódhassanak. 

 

Március 20

 

Hótündér is végre csatlakozott a társkereső klubhoz ezen a szeles napon, de nem túl motiváltan működik közre...

 

Február 27

Selymes is megunta  társtalanságot, bár T-Rex volt az egyetlen, akit hajlandó volt elfogadni, de neki sem könnyítette meg a dolgát, iszonyatosan pattogott, alig tudta szegény pali megölelni a huncutkodáshoz.

 

Közben Kiscsillag, Bogi és ezüstvihar pocakja is szemmel láthatóan kerekded formát kezd ölteni.

 

Február 26

 

Az eddig notórius távollétével tüntető Süti is kibújt az odújából, és mindjárt kiáltozott  Férfiért, partnerét Jhonny Bravóban találta meg.

 

Február 24

Peregnek az események, a tavaszi zsongás folytatódik! Miközben én a Természet csodái kiállításon álltam a látogatók rendelkezésére, ideahaza Alma és Chuky ténykedtek a jövő nemzedék létrehozásán.

 

Február 23

Ma a korelnök Zserbó vezette be a sikeres szerelem művészetébe Góliátot, aki lelkesnek bizonyult, és végre sikerült a megfelelő férfi pozíciót felvennie a ténykedésekhez.

 

Február 15

Utó Bálint napként Ezüstvihar Kapott kedvet, T-Rexel szórakozott. Góliát is próbálkozott nála, de hebehurgyaságában mindenféle helyre próbálkozott, csak oda nem, ahová kell.

Február 13-14

Bogi is unatkozott, elő Valetin, majd valós Valentin napot tartott. Mukival múlatta az időt.

 

2017. február 07

 

Megkezdődött a mai zord, ronda, nedves idő ellenére a Mókustanya tavaszi élete! Már 2 hete ébredeznek a lakók, ki többet, ki kevesebbet van ébren, de már mindenki mozgolódik.

A mai reggelen az első befutó Kiscsillag volt, aki heves dalolással jelezte igényét, hogy unja az egyedüllétet. Az unalom elűzésében egy ifjú, kezdő tanyalakó, a 2.5 éves Jhonny Bravo volt a segítségére, aki tapasztalatlansága ellenére igen rátermettnek bizonyult. Vérvonala még nem szerepel a tenyészetben.

 

 

2016. november 28

 

Lassan zárul az év, a és a jövő új kihívások elé állít minket. A honlap sajnos jelen formájában elérte a maximális képét, nem tudom tovább fejleszteni egyedül, ezért a jövő év elején egy hivatásos szakember kezelésbe veszi, és egy új, szerény tudásommal jobban használható formába önti az oldalt. Akkor tudok majd feltenni fényképeket is nagyobb mennyiségben, ami sajnos eddig, legnagyobb szívfájdalmamra nem került fel.

A mókustanya lakosai már pihennek, Silver Lady is jól reagál a kezelésre fogai elvesztése után, súlyát visszanyerte, és olyan hihetetlenül kezessé vált, amilyen mókussal hosszú pályafutásom alatt nemigen találkoztam. Még vár rá egy orvosi kivizsgálás, hogy a szervezete a betegség után egyáltalán alkalmas-e még az anyaságra, de ez már a jövő év feladata.

 

 

 

2016. április

A mókustanya 2 új taggal bővül ebben a hónapban. Az 1 éves, jelenleg még bizalmatlan, ideges természetű Bogyóval, a lánymókussal, valamint egy 6 hetes gyönyörű fehér kisfiúval, akit idegen vérvonala miatt választottunk, és egy nagyon kedves mókusrajongó fiatal hölgy ajándéka. neki még nincs neve.

 

2016.04.18

 

Fannika is életet adott kicsinyeinek. 6 csöppség érkezett, akiből 5 érte meg a 2. napját. A megmaradt kicsinyek jó egészségnek örvendenek.

Eddig minden anyuka, aki kicsiket hozott világra, szépen cseperedő családot tudhat magáénak. A babák ügyesek, szépen gyarapodnak.

 

2016.04.15

 

Almuska is anya lett megint, 5 apróságot hozott a világra.

Ribizli is visszafütyült, de valahogy neki sem akar ez a vemhesség összejönni. Ma Muki volt az egyetlen, akivel kicsit hajlandó volt párzani, de nem fűzök sok reményt a hancúrhoz.

 

2016.04.09

 

Bogi is sokadik alkalommal fütyült vissza, Chuky volt a partnere, itt is azt gondolom, most már eredményes lesz a randevú.

 

2016.04.08

 

A rutinos Zserbó is megszabadult nagyra nőt hasa tartalmától, 3 kislány mókust adott a világnak.

 

2016.04.07

 

Az első almos Hótündér sikeresen világra hozta kicsinyeit. 4 kis apróság szuszog békésen anyukájuk óvó figyelmétől kísérve. Roppant gondosan védelmezi őket, bár kicsit hebehurgyán választotta meg a fészkelőhelyet.

 

2016.04.05

 

Süti már többedik alkalommal ismételte meg a randiját, ma Muki volt a partnere. Bízom a sikerében.

 

2016.04.03

 

Az első almos Selymes, Szipike kislánya is világra hozta ma reggel kicsinyeit, egyenlőre annyit sikerült meglesni, hogy tele a pocak, de nem látom még, hányan vannak.

 

2016.03.24

 

Ezüstvihar is megfialt, 6 babája született 3 fiú és 3 lány, bár az egyik kisfiút sajnos elvesztette, de a többi5 babáját szépen neveli.

 

2016.03.22

 

Megszülettek az idei év első babái, Kiscsillagnak 3 kicsinye érkezett, 2 kisfiú és egy kislány.

 

2016.03.19

 

A visszahúzódó természetű Ribizli igencsak parázs természetű menyecskének bizonyult, Mukinak meg kellett dolgozni a hölgy kegyeiért nem is kicsit...

 

2016.03.18

 

Fannika is kedvet kapott fütyülni, Zsebike volt a partnere.

 

2016.03.15

 

nemzeti ünnepünket Alma tisztelte meg dalával, Zsebike segített neki előadni a tradicionális ünnepi énekeket mókus nyelven.

 

2016.03.09

 

Sütikének nem volt sikeres az első randija, így egy kis emlékeztetőt kért, amiben Chuky volt a partnere.

 

2016.03.07

Ez a rusnya esős idő 2 leányzónak is meghozta a füttyös kedvét!

A tapasztalt, de kissé kényelmes Zserbó Chukyval, míg az első bálozó Hótündér T-Rexel, a kezdő lányok lelkes hódítójával fűtötte fel a Mókuspalotát.

 

közben ígéretesen gömbölyödő pocakok is feltárultak a szemeim előtt! Ezüstvihar és Kiscsillag pocija kismókusoktól dudorodik!

 

2016.03.06

Fannika is mérsékelt lelkesedéssel fogadta gáláns lovagja, Zsebi hódítási kisérletét, de nem tudom, mennyire lesz sikeres a nász.

 

2016.03.03

 

Elérkezett Szipike lányának, selymesnek is az ideje. első légyottját Chokyval bonyolította le. meg kell hagyni, még az anyjánál is jobban pattogott.

 

 

2016.02.28

 

Szipike nem lett vemhes, így a mai napon ismét megpróbáljuk, Chuky lelkes segítségével.

 

2016.02.26-27

 

Sütike is dalra fakadt, Mukival közösen láttak neki a családalapításnak

 

2016.02.22

 

Hogy Bogi se maradjon ki a jóból, Mukival mulatott ma.

 

 

2016.02.21

Úgy látszik, a többiek mókás kedve elindította a lavinát. Ezüstvihar is színre lépett, T-Rexel mókáztak egész nap.

 

2016.02.19

Zsuzsanna nap alkalmából Kiscsillag is jelezte igényét, hogy társaságra vágyik. Zsebikével alkottak párt a mai napra.

 

 

2016.02.17

 

A hétvégi Valentin nap és a szép napsütés meghozta a várt napot, Szipikével elkezdődött az idei év első fütyülése. Szokásos partnere Chuky.

 

2016. február 2

Ez a nap bekerül a szomorú napok közé. Modzsikát holtan találtam ma a ketrece aljában. érthetetlen, mert sem öreg nem volt, sem betegnek nem tűnt.

 

2016. Az év kezdete

 

Csendesen hull a hó odakinn, míg a mókuskák a legmélyebb, édes álmukat alusszák a kinti Mókustanya palotában. Ugyan ki-kijönnek néha falatozni, kitúrni az összes forgácsot a ketrec elé, de egyenlőre Zserbó bravúros szökése volt az egyetlen említésre méltó esemény nálunk. Lassan, január közepe táján azonban elkezdem az intenzívebb fűtést, hogy felébredjenek a kis drágák, megkezdődik a felkészülés a tavaszi időszakra a kellemes téli pihenő után.

 

A mókusmix rendelésének menete a következő:

A mókusmix árára vonatkozóan a tápterményes az árváltoztatás jogát fenntartja, akár egyik pillanatról a másikra is változhat pár száz forintot az ár, ezért kérem, hogy ezt kalkulálják bele a vásárlába. Nem én változtatom, hanem a magkeverékben lévő összetevők beszerzési ára, amely hirtelen drasztikusan megemelkedett!

 1. e-mail, hogy szeretne a megrendelő mixet. Szükség van névre, címre, valós telefonszámra, ezek nélkül a futárcég nem szállít
 2. válaszként elutalom a bankszámlszámom
 3. a mag ára
 1. 3kg  2800ft
 2. 10kg  7400ft
 3. egyéb kiszerelés nincs
 • ha megérkezik az utalás, akkor küldöm futárral a magot
 • a küldés ideje függ attól, hogy a táposnál van-e mag, vagy mikorra érkezik, illetve attól, hogy nekem mikor jut érkezésem elmenni a magért. 2 pici gyerekem van, így előfordulhat, hogy csak hetente egyszer jutok el hétvégén a magokért.
 • a futár díját átvételkor kell fizetni, árak lentebb feltüntetve 
  • A díjtételek :
  • 3kg-ig  1440ft
  • 5-kg-ig 1800ft
  • 10kg-ig 2230ft
  • 20kg-ig 3380ft
  • 30kg-ig 3810ft
 • csak az rendeljen, aki a fent leírtakkal egyetért, tudomásul veszi
 •  

  A Mókustanya előzményoldaláról átemeltem ide az ottani hírek menüpont egy részét, mert sok hasznos információ található meg az ott  leírtakban.

   

  2015.08.06.

   

  Tisztelt Látogatók, Érdeklődők, mókust keresők!

   

  Mivel a honlap hamarosan, egy-két héten belül költözni fog egy új, korszerűbb, több lehetőséget biztosító tárhelyre, az oldalra már nem kerülnek fel friss információk, képek.

   

  Kérek ezért mindenkit, legyen türelmes, elnéző velem ebben az átmeneti időszakban, igyekszem  minél gyorsabban, zökkenőmentesebben megoldani az átállást, de ez beletelik egy kis időbe, mert több dologgal kapcsolatban nekem is segítségre van szükségem, aki megtanítja a szerkesztést, feltöltést, stb.

   

  Ha ebben az időszakba bárkinek hirtelen kéne segítség, információ, az hívjon vagy írjon e-mailt bizalommal. Mindkét elérhetőségem zavartalanul fog üzemelni az átköltözés ideje alatt is.

  Tisztelettel: Lászy

   

  Állatszállítást vállaló cég!

  Ha valakinek éppen nem kivitelezhető az eljövetel, végre találtam egy céget, aki vállal élőállat szállítást.

   

  http://www.waltitaxi.hu/

   

  2015.07.19.

   

  Maffiának 1 szem kisfia érkezett, de nagyon komolyan haragudhatott a világra. Megharapta a kicsi fejét. Hiába emeltem ki és tettem át Zserbóhoz, aki gond nélkül elkezdte szoptatni, hétfő reggelre belepusztult a sérüléseibe.

   

  2015.07.18.

   

  Zserbónak 3 babája született, 2 lány és 1 fiú.

   

  2015.07. 13.

   

  Süti is ihletet kapott a 3. fészekhez, miután tragikusan elvesztette a 2 kicsinyét a hangyák miatt. Neki Mr.X, T-Rex és Zsebike okozott boldog perceket.

   

  2015.07. 12

   

  Szipi is bepalizott harmadjára is, mert kicsinyének korai elvesztése miatt úgy érezte, belefér az életébe mégy egy próbálkozás. Modzso asszisztált a családalapítási tervekhez.

   

  2015.07.05

   

  Valami csoda folytán Boginak nem volt elég a babázásból, ismét fütyült. Chuky és Muki dorbézolt vele. Kíváncsi leszek, lesz-e eredménye?

   

  2015.06.08.

   

  Szipikének egy szem kislánya született. Sajnos mire hazaértünk a nyaralásból, a kislány elpusztult.

   

  Folytatódik a Mókuspalota építése, miután az új ketreceket elfoglalták jogos tulajdonosaik. Megkezdtük a külső szigetelés felrakását, majd annak vakolását, festését, hogy a mókuskák minél jobban védve legyenek a hideg és a meleg ellen is. Ezzel összefügg a kerítés egy részének megbontása is, és ha már megbontjuk, akkor persze azt is rakjuk rendbe (mivel félmunkát nem végzünk, így az egész kerítést fessük le; falat, fémet és fát is persze). Szóval nem unatkozunk!

   

  2015.05.23.

   

  Almuskának megszülettek a kicsinyei, 4 apróságnak adott életet, akiket nagy szeretettel gondoz.

   

  2015.05.20.

   

  Sütike visszafütyült, így most többen álltak a rendelkezésére, hogy ismét anya lehessen. T-Rex és Muki segítettek neki.

   

  2015.05.17.

   

  Boginak megszületek a babái, 4 apróság érkezett, 2 lány és 2 kisfiú.

  Almus is szép nagyra dagadt, és Szipike meg Süti hasa is gyanúsan gömbölyded formát kezd ölteni...

   

  2015.05.08.

   

  Süti és Szipi is füttyös kedvébe került reggel.

   

  Sütikének az újonc T-Rex, Szipikének meg Chuky és Muki adta meg a szükséges pluszt.

   

  2015. 04.23.

   

  Zserbónak 3 kicsinye született. Szépségnek nem sikerült, sajnos egy kicsinye született, aki nem maradt életbe.

   

  2015.04.22.

   

  Alma ismét szerelmes hangulatba került, Modzso és Zsebike voltak a szolgálatára.

   

  2015.04.19

   

  Fanninak 4 kismókuskája született, Egyenlőre mindenki jól van.

   

  2015.04.16

   

  És Bogi egy héttel a kölykei leválasztása után ismét a tettek mezejére lépett, harsányan tudatta a világgal kívánósságát. Modzsika csillapította a szükségleteit.

   

  2015.04.14.   Árváltozás!!!

   

  Kis szállító ketrecek:

   

  Kicsi: 1500ft

   

  Közepes: 2200ft

   

  Nagy: 2600ft

   

  Mozgató box: 1000ft

   

  2015.04.07

   

  Végre Melanzs is beállt a sorba, és nagyon titkosan fütyülni kezdett, épp csak egy kis putty árulta el. Chuky és Modzso avatta be a szerelem rejtélyeibe a nagyon is nyuszi természetű leánykát.

   

  2015.03.23

   

  Sütikének 3, Ezüstviharnak 5 aprósága érkezett ma reggelre.

  A nap üröme, hogy Zserbó visszafütyült, így ma kicsapott a hámból a lány, Chukyval rendetlenkedett.

   

  2015.03.21

   

  Szipikének 4 babája született, mindenki jól van. A többi csemete is szépen gyarapodik anyukája féltő gondoskodása mellett.

   

  2015.03.18

   

  Dalos madaraim a mai napon:

   

  Szépség  Zsebivel és Modzsoval

  Fannika Mukival és Chukyval

   

  2015.03.15.

   

  Maffia is anya lett. 3 picinye született.

   

  2015.03.09.

   

  Megérkeztek az újabb apróságok. Almának 4, Kiscsillagnak 5 kismókusa lett.

   

  2015.03.01.

   

  Megszületett az első kismókus alom Boginál. Ha jól számoltam, 6 baba van. Fényképek a 2015 almai menüpontban.

  Közben Zserbó dalra fakadt, Chukyval bonyolódott kalandba.

   

  2015.02.26.

   

  Lassan de biztosan gömbölyödnek a pocikák. Bogika a hétvégén fog életet adni apróságainak, Maffia, Alma és Kiscsillag pocója is jelentős növekedésen ment keresztül. Szipike hasa is árulkodik a sikeres randiról, bár erre még azért várok pár napot, mielőtt kést szegeznék a torkomnak.

   

  2015.02.20.

   

  És az első fiatal kislányom, Ezüstvihar nővé vált. Heves csipogással adta a fiúk tudtára szerelmi éhségét, Chuky és Zsebike, a két rutinos veterán avatta be a titkokba.

   

  2015,02,19,

   

  Sütike is úgy döntött, ideje a tettek mezejére lépni, heves, viharos románcot bonyolítani.

   

  2015.02.18.

   

  Újabb dalos anyajelölt keltett minket. Szipike kérte táncra Mukit és Zsebikét. Szinte bizonyos, hogy Alma és Kiscsillag is anyai örömök elé néz, édes kis pocakjuk árulkodik róla, így már 3 kismama lakik nálunk, egy pedig még titkolódzik.

   

  Egy kis emlékeztető...

   

  Ezért a következő szezonban az írásos előjegyzésen kívül egyéb módon is jelezni kell a szándék komolyságát, nevezetesen foglalóval, mert így talán kevesebben tűnnek el szó nélkül, ha a szavakon kívül más is fekszik a leendő családoknak az előjegyzésben. Kérem, ezt mindenki fogadja el, mert gondolom mást sem jegyeznek elő az emberek csak szóval. Ez az óvintézkedés elsősorban a leendő mókusbabák védelmét szolgálja.

   

  Hogy a félreértések elkerülhetőek legyenek, leírom a különbséget a foglaló és a vételár előleg között (én foglalót kérek!), ami a tranzakcióban résztvevő mindkét félre kötelezettségeket ró:  foglaló jogi természete, miszerint amennyiben a teljesítés az eladó érdekkörébe tartozó okból hiúsulna meg (pl nem tudok megfelelő színű mókust adni), úgy a foglaló kétszeresét köteles vevő részére megtéríteni, míg ha a teljesítés a vevő érdekkörében felmerülő okból hiúsulna meg (pl. nem jelentkezik a kicsiért, nem kell neki, stb), úgy a vevő a foglalóként átadott összeget véglegesen elveszíti.

   

  A másik fontos változás, hogy nem tudok külső helyszínes átadást vállalni semmire (sem mókusra, sem eledelre, sem másra), mert a párom időbeosztása és az én helyzetem sem teszi ezt már lehetővé. Mindenkinek ide kell jönnie személyesen a kért mókusért.

   

  Kiegészítők forgalmazásával továbbra sem foglalkozom, csak ha valaki előre megrendeli és kifizeti (senkinek semmit nem előlegezek meg!), annak a beszerzésben segítek, hogy egyszerre tudjon elvinni mindent, amire szüksége van.

   

  2015.02.  Vemhesség!!!

   

  Bizonyossá vált az első vemhesség, lehet foglalózni az első bébiket!  A kiadási sorrend változatlanul a foglalók beérkezésének a sorrendjében történik.

   

  2015.02.12

   

  Negyedik fütyülősün az egyik rangidős hölgy, Maffia, ő Modzsi és Muki lovagokkal alakított ki bódult szerelmi viszonyt.

   

  2015.02.06.

   

  Második befutónk Kiscsillag, aki Zsebivel és Mukival töltötte el kellemesen az időt. Ráadásnak Almus is kedvet kapott a nótázáshoz, Chuky volt a hegedűse.

   

  2015.01.28.

   

  És megvan az idei év első füttyöskéje!  Bogi fütyült ma, Chuky és Zsebi segített neki jól eltölteni az időt. Szorítsunk a sikerért!

   

  2015

   

  Lassan elkezdődik az új év a Mókustanya háza táján. Jelenleg 15 mókuska lakik velünk a Mókuspalotában, 11 anyamókus (kezdők és rutinosak, fiatalok és utolsó évesek egyaránt), valamint 4 apamókus (ezt a számot az idei évben mindenképpen gyarapítom majd).

  Mivel a magánéletben is nagy változások elé nézek (néhány napon belül megszületik a kislányom), nagyon sok dologban idén kevésbé tudok aktív lenni: ilyen például a randiztatás, a börzés bevásárlás, stb.  Kérek mindenkit, hogy ha sürgős problémája akad, elsősorban telefonon keressen (nem biztos, hogy elsőre fel tudom venni, ilyenkor többször kell hívni), ha ráér, írjon, igyekszem válaszolni.

  A másik fontos változás, hogy nem tudok külső helyszínes átadást vállalni semmire (sem mókusra, sem eledelre, sem másra), mert a párom időbeosztása és az én helyzetem sem teszi ezt már lehetővé. Mindenkinek ide kell jönnie személyesen a kért mókusért.

  Kiegészítők forgalmazásával továbbra sem foglalkozom, csak ha valaki előre megrendeli és kifizeti (senkinek semmit nem előlegezek meg!), annak a beszerzésben segítek, hogy egyszerre tudjon elvinni mindent, amire szüksége van.

  A fiatal mókusok árát nagyban meghatározta az ellátásukra vásárolt magok, vitaminok, gyümölcsök árának emelkedése, valamint most már az energiaárat is bele kell kalkulálni, mivel a Mókuspalotát is külön kell fűteni 2014 telétől (nyár közepéig a lakásban voltak, ezért ez nem képezett külön tételt). A tavalyi árhoz viszonyítva lehet, hogy magasnak tűnik az összeg, amibe nálam kerülnek az állatkák, viszont nem vagyok hajlandó az alacsony ár megtartása érdekében silányabb minőségű élelmezésre, gyengébb vitaminozásra, nem kellően egészséges vérfrissítés beszerzésére átállni. Aki a Mókustanyától vásárolt, az tudja, hogy szívügyem a mókusok jóléte, és a relatíve magasabb árért igyekszem a lehető legtöbbet megadni a tenyészmókusaim kiváló egészségének és jó közérzetének megőrzéséért.

  Sok szeretettel várok mindenkit idén is, aki tőlünk szeretne majd kismókust vásárolni! Hamarosan elkezdődik a fütyülési szezon is, már biztató jeleket mutatnak a lányok és a fiúk is!

  Karácsonyi mókus előjegyzés!

  Karácsonyra  foglalózható korlátozott számban csíkos mókus 25000ft-os áron. Az ár fix, nem alku tárgya, és tartalmazza a mókus "tárolását" maximum december 21-ig  (ez csupán azért van, mert nekem is van családom, és a karácsony előtti napok számunkra is családiak, az ünnepre való felkészülésről szólnak). Aki a meghatározott napig nem viszi haza a lefoglalózott mókust, elveszíti a foglalót és a mókit is.

   

   2014 augusztusa

   Mint mindenki észrevette, az utóbbi hetekben keveset írtam, ritkán voltam elérhető, de ennek megvan az oka. Elkészült a Mókustanya külső háza, ide fognak kikerülni a lakók a nappaliból, ahol már a mókuskák nagy száma miatt tarthatatlanná vált a helyzet. A ház elkészítése kötötte le minden időnket és még egy fontos személyes esemény is.

  Kérem, ha bárkinek sürgős kérdése van, telefonon keressen fel, mert a lapok aljára írt üzeneteket később veszem észre az esetek nagy többségében, az e - maileket sem tudom minden esetben azonnal megválaszolni!

   Üdv, Lászy

   

  2014.07.18.

  Rozsdásnak 2 kicsinye született a mai napon.

  2014.07.05.

  Végtelenül szomorú vagyok! Ma két nagyon kedves lakótól kellett búcsút mondani.

  Kókuszka egy ideje betegeskedett, de reménykedtem. Sajnos, mivel az eladója (én csak a XVI. kerületi Öregnek hívom) becsapott a korával kapcsolatban, és valójában 7-8 éves matuzsálem volt, így a szervezet feladta a küzdelmet a gyógyszerek segítsége ellenére.

  És teljes váratlanul Foltos, az egy éves mókuskám is megbetegedett, és hiába vittem el gyorsan Varga dokihoz, nem tudott meggyógyulni, mert a veséje hamarabb adta föl a harcot, mint ahogy az orvosság hatékonyan ki tudta volna fejteni a segítségét a szervezet számára.

   2014.06.29.

   

  Hihetetlen módon Szende is anya lett mára. De nem igazán tud mit kezdeni a helyzettel. Össze vissza cipeli a 2 kicsinyét, nincs nyugodalma.

  Sajnos bevált a jóslatom, egy kismókusa belepusztult az állandó költözködésbe, a másik egyenlőre még kitart.

  2014.06.09.

  Ma, Pünkösd napján megérkeztek Szipike apróságai. Szépek, egészségesek, virgoncak.

  2014.05.28

  Terrykének 5 kismókuskája született ma, de sajnos egy nem maradt meg, de a négy egészséges kicsi jól van, meglehetősen virgoncak.

  2014.05.24

  Megérkeztek ma reggelre Bogi apróságai is, szám szerint 4. Maffiának 2, Sütinek 4 és Szaffinak is 4 babája lett.

  2014.05.23

  Termékeny napunk volt ma. Megszülettek Süti, Maffia és Szaffi babái. Mindenki remekül van!

  Szipike most félidős vemhes, és a napokban fial még Bogi és Terry is.

  2014.05.

  Tájékoztató

  Kedves leendő gazdik. Mivel egyre gyakrabban szeretnének jönni megnézni a mókusokat, az állandó jövés- menés kezd nagyon megterhelővé és zavaróvá válni. Mivel a mókusok jelenleg még a lakásban vannak, egyenlőre nem lehet jönni csak nézelődni. A Mókustanya nem egy állatkereskedés, nem állatkert, hanem egy családi otthon. Kisgyerekem van, a közbiztonság sem alkalmas arra, hogy ha egyedül vagyok, akkor több ember betömörüljön az otthonomba, körbe-körbe ugráljon egyik ketrectől a másikig. Sok kisgyerek annyira lelkes lesz a mókusoktól, hogy izgatottan sikongatva jönnek mennek a mókusok körül, ami zavarja az állatokat, főként a szoptatós anyákat.

   Téli időszakban, de bármikor nagyon könnyen elkaphatnak bármilyen fertőzést a vendégektől, akik nem tudják, hogy már betegek, vagy nem vesznek róla tudomást, és egy vírusos megfázás átadása akár az egész állományt kipusztíthatja, ami tetemes anyagi és érzelmi kárt okozna nekem (több százezer forintba és akár 2-4 évbe is belekerülne egy új tenyészet felállatása), de egy 15-20 mókusra kiterjedő gyógykezelés is hatalmas összegeket emésztene fel.

   Kérem ezért az érdeklődőket, fogadják el, hogy nincs "csak nézelődnék" látogatás. Kérésre küldök fényképet a kismókusokról, a szülőkről a honlap adott menüpontjában van fénykép, és azt gondolom, ennyi elég kell legyen.

   Természetesen telefonon és írásban is állok mindenkinek a rendelkezésére bármikor, de személyesen eljönni csak a gazdáknak lehet, mikor viszik haza a mókuskájukat, de kérek mindenkit, hogy ha betegek, akkor ne jöjjenek, áttesszük a hazavitel dátumát a gyógyulás utánra, valamint a lelkes, de beteg gyerekeket is hagyják otthon.

   

   Ha valakinek nem betegségből, de elcsúszik a foglalózott, kiválasztott kicsi hazavitele, akkor hetenként 300ft gondozási díj kerül bevezetésre. Ha én őrizgetek egy kismókust, amit már haza lehetne vinni, akkor annak is ugyan úgy adom a magot, vitamint, gyümölcsöt, kukacot, almot, törődést, miegymást, mint a többieknek, ez viszont pénzbe kerül.

   

   Sajnos olyan sokba kerül egy ekkora, egy minőségi ellátást adó tenyészet fenntartása, hogy rettenetes. Illetve a mókusok és a magam érdekében is szükségessé vált bizonyos szabályok lefektetése, hogy ne temessen maga alá az emberek lavinája, felborítva ezzel az életemet. Elsősorban a kisfiam és a családom nyugalmát, valamint az állatok biztonságát kell szem előtt tartanom.

  Becsülöm a leendő gazdákat, és rendkívül megtisztelő az, hogy a Mókustanyáról vesznek maguknak új kiskedvencet, de a Mókustanya egy nagy család, ahol olyan szabályok léptek érvénybe, amelyek védik és óvják a biztonságát az ott élőknek.

  Köszönöm a megértést, Lászy

  2014.05.09.

  Szipike tőle szokatlan módon visszafütyült, miután kicsinyei kirepültek a fészekből. Chuky, Zsebi és Modzso álltak a tüzes ara rendelkezésére, hogy kielégítsék heves vágyait. Érdeklődve várom, eredménnyel is jár-e ez a forró nap.

  A 3 befogadott kismókus immár egy hete nevelkedik nagyobb testvéreik mellett, és kitűnően vannak, sokat gyarapodtak. Az is biztos, hogy 3 hím, egy fehér és 2 barna színű alkotja a lelenc csapatot.

  2014.05.04.

  A 3 kismókus még mindig életben van, jó egészségnek örvendenek, szépen növekednek. Rozsdás megint többet van a fészekben, mintha tudatosan érezné, hogy ezeket az apróságokat többet kell etetni és jobban kell melegíteni, mint a saját nagyobb babáit.

  A Mókustanyán jelenleg is vannak kismamák. Maja a hétvégén fog fialni, bízom a csodában, hogy ezek a kicsik életben maradnak. Süti, Maffia és Bogi hasa is szépen gömbölyödik már. Valószínűleg Terry és Szaffi is vemhes, tehát ha minden rendben megy, még sok családnak tudunk örömet okozni egy kismókussal.

  2014.05.02.

  Ariel kicsinyei ismét éheznek, mert nincs tej. Egy kicsi elpusztult, a megmaradt 3 kisfiúnak egyetlen esélye van, hogy Rozsdás 10 nappal idősebb apróságai mellé betesszük őket, és a természetre és Rozsdásra bízzuk az ügyet. A dajkásítás megtörtént, a mama szépen el is fogadta az új jövevényeket. Most imádkozunk, hogy a picik elég erősek és ügyesek legyenek, hogy a nagyobbak mellet eleget tudjanak szopizni.

  2014.05.01.

  Ariel ismét anya lett, 4 kicsinye született. Mivel az előző elléskor nem indult meg a teje, szoros megfigyelés alatt tartjuk.

  2014. 05.02.

   

  Na ilyet sem pipáltam még soha! A lopós mókus története.

  A Famágus királyság lakói egy elég rossz konstrukciójú, egyben mozgatható 2*5 fakkos ketrecben laknak jelenleg, mert még nem készült el a végleges helyük és ketrecük. A ketreceket oldalt csak a rácsok választják el, a mókik látják, elérik egymást, de nincs vita. Egymás mellett lakik Hercegnő és Niki Laura. Hercegnő ápr.10-én fialt, 2 kis fehér fiúcskája volt, akiket nagyon szépen nevelt. Niki Laura (Fürge) elvben 24-én fialt, de kicsiket nem találtunk, azt gondoltuk, eltakarította a babákat. Szomorú, de ez van. Ma vennénk ki a 2 kis fehér kisfiút simizni, mivel hát 3 hetesek, és szerintetek mit találtunk a fészekben??????????????

  Egy 9-10 napos apró barna mókuslány babát a 2 nagy fehér kisfiú mellett!!!!

  Na ezt kapjátok ki! A csapatban tartott tamiopsokról tudom, hogy lopják a babákat egymástól, meg az egy terráriumban tartott szoptatós nőstény patikról is, de hogy csíkos mókus is tesz ilyet, soha nem gondoltam volna!

  Aztán arra a következtetésre jutottunk, hogy valószínűleg Fürge kirakta a kicsit/ket a ketrec legsarkára ellés után, és Hercegnő ezt az egyet elérte, áthúzta a rácsokon és bevitte magával, megmentve az életét ezzel.

  A 2 alom között kb 12-14 nap különbség van. A kicsi bekerülése a családba nem tudatosan, hanem véletlenszerűen, Hercegnő egyedüli döntése alapján lopás útján ment végbe, és sikeresen eltitkolta egészen 10 napig, mikor fészekellenőrzéskor rábukkantunk a jól fejlett, egészséges barna kislányra.


  Mindig vannak csodák, és mindig tapasztalunk új és csodás dolgokat!

   

  2014.04.26.

  Terryke is csatlakozott a népes csapathoz. Gyermekek utáni vágyát Zsebike és Chuky sietett megvalósítani aktív hancúrozással.-

  2014.04.25.

  Fürge kicsinye eltűntek. A fialásnak semmi nyomát nem találtuk azon kívül, hogy lapos lett a hasa.

  2014.04.23.

  Ma Bogi is trillázni kezdett. Nem volt elég neki a 6 kicsi, szeretné ismét megtapasztalni az anyaság örömet. Álma megvalósításában Zsebi és Muki segédkezett.

  2014.04.22.

  Sütike a mai napon ismét férfi társaságot kért, mert kipihente magát a 2 kis gézengúz után. Modzsoval, Mukival és Chukyval hancúrozott. Szintés dalos kedvébe került Maffia is, Zsebivel, Modzsoval és Mukival huncutkodott. És hogy biztosan ne unatkozzak, Szaffika is társaságot kért ma, ő Betyárral és Chukyval került kapcsolatba.

  2014.04.20.

  Rozsdás anya lett! 3 szépséges kismókusnak adott életet, akiről már most látni, hogy mind barna lesz.

  2014. 04.11.

  Ma Szende is csipogni kezdett ma, Kókusszal és Chukyval keveredett viszonyba. Bízunk benne, hogy ez a párzása eredményes lesz.

  2014.04.10.

  Ma örömben és ürömben is úszunk. Hercegnő reggelre életet adott kicsinyeinek. 2 aprósággal bővült a népes mókuscsalád.

  Viszont Maja ma fisszafütyült, így ismét szerelmetes kapcsolatot alakított ki Zsebivel és Modzsoval.

  2014.04.09.

  Maffia megellett ma, egyetlen erőtlen kisfiút találtam alatta. Sajnos a kicsi néhány óra alatt elpusztult. Szomorú vagyok.

  2014.04.06.

  Megérkeztek Foltos kicsinyei! 4 édes apróságnak adott életet. Kíváncsi leszek, az én kis velociraptor vérmérsékletű mókuskám milyen anya lesz?

  2014.04.01.

  Ariel is ismét családot szeretne alapítani. babái elvesztését gyorsan kiheverte, és ma heves kapcsolatot alakított ki Chukyval. Remélem, a következő fialáskor szerencsésebben alakulnak a dolgok.

  2014.03.29-30

  Maja kicsinyei elvesztése után dalra fakadt. Kétnapos trillázása alatt Artúr, Chuky és Modzso segített csillapítani a vágyát.

  2014.03.26

  Sajnos csak egy mókuska élte túl az éjszakát. Ariel kisfia tele hassal, békésen pihen új testvérei mellett a pótmamája meleg ölelésében.

  Nagy az öröm ennek ellenére, mert Szipike anya lett, 4 kismókusnak adott eletet.

  2014.03.25.

  Ariel kicsinyei éheznek, mert nincs tej, sorsuk hajszálon függ. Mivel a 2 órával későbbi ellenőrzéskor is üresen találtam a picik gyomrát, dajkásítani kellett az apróságokat, hogy esélyük legyen az életben maradásra. Alma mama lett a befogadójuk. Az egyikük nagyon gyenge, a másik, a kisfiú erősebb.

  2014.03.24.

  Ariel, a majdnem hableány két kismókust hozott a világra. Sorsuk még bizonytalan, mert össze- vissza szaladgál a kicsikkel a szájában, megsebzi a bőrüket, bár egyenlőre ellátja a piciket.

  2014.03.23.

  Fürge a futárlány is úgy döntött, hogy ideje családot alapítani. De még fütyülés közben is sprintelt, de Kókusznak, a tapasztalt, erős fiúnak sikerült becsempészni a macit a málnásba, bár rendesen meg kellett dolgozni azért, hogy lefogja a fürge arát!

  2014.03.21

  Ismét egy kis csapat mókuska látott napvilágot, Alma mama ötös ikrei érkeztek meg. Eleven, huncut mókuskák.

  2014.03.20.

  Szende is kedvet kapott a fiúzáshoz, szenvedélyes Randiba keveredett a jelentősen megerősödött és megnőtt Artúr herceggel.

  2014.03.19.

  Végre Rozsdás kisasszony is méltóztatott primadonnává válni. Gálaműsorában Betyár és Artúr működött közre.

  2014.03.16.

  Halál után élet. Sütike 2 aprósággal ajándékozott meg minket. Nagyon szépen gondozza őket.

  2014.03.16.

  A halál napja. Kedves mókuskám, az idős Tata ma elhagyott bennünket, és Maja kicsinyeit is elpusztulva találtam az anyjuk alatt.

  Tatukám 9 éves volt, de egy, az álla alatt gyorsan növő daganat miatt az állatorvossal közösen úgy döntöttünk, megkíméljük a további szenvedéstől, mert a kora és egyéb egészségügyi problémái miatt nincs értelme kezelni, mert nem élné túl. A boncolás kiderítette, hogy oszteoszarkómája, azaz csontrákja volt.

  2014.03.15

  Majának is megszülettek a babái, 2 apróság érkezett közénk. A másik 3 csapat is remekül van, szépen fejlődnek, Szaffi és Terry csöppségei is növekednek.

  2014.03.13.

  A mai mérleg:

  Zserbónak 4 kicsinyét találtam meg ellenőrzéskor, egy eltűnt, a többiek egyenlőre jó egészségnek örvendenek, de szorosabb megfigyelést igényel még egy pár napig a mama és a kis csapat.

  2014.03.10.

  Hercegnő is randira hívta a legényeket, Kókusz és Zsebi asszisztált a vehemens hölgyikének.

  Maffia is ellés helyett csipogni kezdett, a kis hamis, és Betyár és Chuky hegedülte el a nótáját, bár eleinte nem igazán akart kötélnek állni.

  2014.03.06.

  Új füttyöske versenyző! Foltos is nagylány lett. Modzsóval és Mukival reszelget, méghozzá igen lelkesen.

  2014.03.03. 22:00

  Megszülettek Kiscsillag babái! 5 apróság érkezett, ha jól néztem 4 kisfiú és egy kislány.

  2014.03.02.

  Eredményes volt a februári füttyös napok sokasága, mert minden mókuslány pocakos! A következő három hétben 12 alom kismókus fog születni. De a legmozgalmasabb hét a március 9-16 közötti időszak lesz, mert erre az intervallumra koncentrálódik a születések zöme, 8 mókusmama apróságainak érkezését várjuk ekkor. Még négyen, Rozsdás, Foltos, Hercegnő és Niki Laura nem fütyült, bízunk azonban abba, hogy március hónapban ők is kismadarakká válnak.

  Zserbó tavaly született lánya, Foltos testvére február 27-én adott életet apróságainak, mérhetetlenül megörvendeztetve ezzel tűzoltó gazdáját.

  2014.02.14.

  Nincs igazi Valentin nap szerelem nélkül! Ma Maja kérte a szerelmes érintéseket a szerelem napjának örömére, és Betyár valamint Artúr örömmel teljesítették is a vágyát. Sütike is némi ismétlést kért a tegnapi napra, de csak a megerősítés miatt.

  2014.02.13.

  Nem lehet zeneszó nélkül élni, így ma Sütike szórakoztatott minket és Artúrt.

  Valamint megvan a második vemhes kismama, Szaffi pocakja is szépen gömbölyödik, a 13 napban van, Kiscsillag a 15. napon, ő már félidős, a fészkét is szépen építgeti, rendezgeti már, készül a kicsik fogadására. Remélem, mindketten sok, egészséges apróságot hoznak a világra, akiket aztán fel is nevelnek a tavalyi évhez hasonló kiváló eredménnyel!

  2014.02.12.

   

  Kedves leendő Gazdik!

  Bizonyossá vált a vemhesség, március első napjaiban megérkeznek az első kismókusok, Kiscsillag lesz a szerencsés anyuka!

  Illetve a mai napon Szipike is madárrá változott, szépen csipog és rosszalkodik reggel óta.

  2014.02.11

  Na, a mai nap is érdekes volt. Bogika, felbuzdulva a tegnapi nap örömein, ma ismétlést kért. Biztos tetszett neki a dolog. A nagy lelkes csipogásra reggel fél hétkor kezdett rá a hölgyike, felébresztve ezzel mindenkit. A reggeli koncerten felbuzdulva aztán Maffiai is csatlakozott vokálnak, így, hogy ne maradjon pártában, Modzso segített neki duettezi. Érdekes, Modzso nem volt összhangban Bogival, nem is igen csináltak semmit, de aztán Kókusszal remek munkát végeztek tegnap is meg ma is, de Modzso Maffiával nagyon szenvedélyes kapcsolatot alakított ki.

  3 napon belül eldől, valóban vemhes-e Kiscsillag. Ha igen, ő lesz az idei év első anyukája.

  2014.02.10.

  Mai társkereső hirdetésünk nyertesei:
  - Bogi és Modzso, de mivel nem szimpatizáltak egymással, Kókusz vette át a helyét
  - Lady Baba és I. Zsebi Károly, a titkos királyi szerető.

  2014.02.09.

  Újabb szerelmes pár: Zserbó és Chuky enyelegnek egymással. Vajon most is sikerül nekik foltos babát összehozni??? Remélem!

  2014.02.07.

  Ma is füttyös napunk volt. Terryke és Alma tört énekesi babérokra. Terrynek Kókusz, míg Almának Muki adott énekórákat.

  2014. 02.02.

  Szaffi visszafütyült ma, tehát nem volt eredményes az első randizási nap. Ma Chukyval és egy keveset Betyárral huncutkodott. Remélem, ez már már meghozza a gyümölcsét sok egészséges mókuska képében.

  2014.01.31.

  Újabb füttyös mókuska! Ezúttal Kiscsillag kezdett el fogat csikorgatóan nótázni, mondván, várja az alkalmas férfiúk jelentkezését. Zsebike lelkesen tett-vett is a hölgyikével egy keveset bemelegítésként, de Chuky és Kókusz is sorban áll egy kis hancúrra. Ők azonban most kimaradtak a jóból,  helyettük Muki és Betyár kaptak lehetőséget egy kis szórakozásra.

  2014.01.29.

  Ismét személyes találkozási lehetőség velem és a mókuskákkal, valamint sok egyéb egzotikus állattal és növénnyel! Február 19-22 között kerül megrendezésre a Újpesti Kulturális Központ által szervezett Természet Csodái című rendezvény, amelyre engem is meghívtak. A 4 nap közül 2 napon, csütörtökön és szombaton képviselem majd a csíkos mókusokat, ekkor lehet találkozni velem. A kiállításon árulni nem fogok, de már az idei évi szaporulatra előjegyzést felveszek!

  2014.01.23.

  És megvan az idei év első füttyöskéje! Szaffi mókus bonyolódott kalandba Chukyval, majd pénteken Kókuszkával. Hamarosan jelentkezem, eredményes volt- e a munkálkodásuk.

   

  2014. első bejegyzés, gondolatok

   

  Lassan elkezdődik egy újabb év, és elérkezik az új mókusbébik ideje, ezért egy kis információ frissítéssel és emlékeztetővel szeretném segíteni az érdeklődőket. Már mostantól lehet jelezni egyenlőre írásbeli előjegyzéssel (ezt szándéknyilatkozatnak mondanám), ha valaki mókuskát szeretne a Mókustanyáról. Kérem, minden esetben e-mailben jelezzék, hogy elő szeretnének jegyeztetni. Minden üzenetben szerepeljen név, telefonszám, élő e-mail elérhetőség, a vágyott mókuska színe és neme. Az előjegyzésből akkor válik való foglalás, ha megérkezik hozzám a foglaló, és ekkor a foglalók beérkezési sorrendjének megfelelően kerülne "kiadásra" a mókuskák. Az emlékeztetőben megtalálható a foglalás mikéntje.

  A frissítés

  Örömmel és tisztelettel mutatom be a Mókustanya legújabb tagjait, a Famágus királyság lakót, a fiatal, 10 fős új állományt, akikkel immár 25 főre duzzadt a teljes mókuslétszám. A 2012-ben született 8 anya és 2 apamókus majd a jelenleg tervezés és kivitelezés alatt álló vadonatúj Famágus kastélyban lakik, egyenlőre azonban még az ideiglenes szállásukon pihengetnek és töltődnek fel, amíg el nem készül végleges otthonuk.A lakók képes bemutatkozását a Famágus királyság lakosai menüpontban lehet megtekinteni.

  Az emlékeztető

  A tavalyi évben bevezetésre került változtatást szeretném ismét előtérbe helyezni, hogy ne kelljen olyan sokat visszakeresgélni.

  Először is köszönöm mindazoknak a kedves családoknak a megtisztelő bizalmát, akik a Mókustanyáról választottak maguknak új kedvencet! Egy kivételtől eltekintve ( őket is igyekszem kárpótolni valahogyan, ha jelentkeznek még) a hozzám beérkezett információk alapján a kicsik nagy boldogságot és elégedettséget hoztak az új családba.

  Mivel azonban sok olyan jelentkező volt az idén, akik írásban előjegyezték a kicsiket, majd nem jöttek értük, s megváltozott szándékukat nem időben jelezték, nagyon sok kárt okoztak a csöppségeknek, akik nem tudtak megfelelő időben az új családjukhoz kerülni. Ez azért különösen káros, mivel véges a helyem, nem tudok sok kismókust tartani, csak kisebb kalitkában, ami rövid ideig ugyan nem komoly probléma, de több hétig, akár hónapig komoly gondokat eredményez az apróságoknak mind fizikálisan (korlátozza a mozgásfejlődést és a fölös energia levezetését), mind pszichésen (depresszió, félénkség, stb). Ezért a következő szezonban az írásos előjegyzésen kívül egyéb módon is jelezni kell a szándék komolyságát, nevezetesen foglalóval, mert így talán kevesebben tűnnek el szó nélkül, ha a szavakon kívül más is fekszik a leendő családoknak az előjegyzésben. Kérem, ezt mindenki fogadja el, mert gondolom mást sem jegyeznek elő az emberek csak szóval. Ez az óvintézkedés elsősorban a leendő mókusbabák védelmét szolgálja.

   

  Hogy a félreértések elkerülhetőek legyenek, leírom a különbséget a foglaló és a vételár előleg között (én foglalót kérek!), ami a tranzakcióban résztvevő mindkét félre kötelezettségeket ró:  foglaló jogi természete, miszerint amennyiben a teljesítés az eladó érdekkörébe tartozó okból hiúsulna meg (pl nem tudok megfelelő színű mókust adni), úgy a foglaló kétszeresét köteles vevő részére megtéríteni, míg ha a teljesítés a vevő érdekkörében felmerülő okból hiúsulna meg (pl. nem jelentkezik a kicsiért, nem kell neki, stb), úgy a vevő a foglalóként átadott összeget véglegesen elveszíti.

   

  Természetesen továbbra is rugalmasan próbálok igazodni minden kedves új gazdi egyedi igényeihez ésszerű határokon belül. A helyszíni átvétel marad, kiszállítást a benzinár megtérítésével hétvégén vállalok csak, a nyílt utcai átvételt esetleg az Örs vezér téren lehet csak megoldani, kizárólag úgy, hogy a mókust a nálam vásárolt vagy előre elküldött kalitkában veszik át, átrakás az utcán nem lehetséges, mert nem vállalunk felelősséget egy esetleges szökésért!

  Fontosnak tartom azt is jelezni, hogy a mókuska élő állat. S mint ilyenért, nem tudok fél éves garanciát vállalni, ahogy egyetlen állatkereskedés sem teszi ezt meg (amint kilépünk az ajtón a kereskedésből, onnantól nincs reklamáció). Aki elviszi a mókikat, az már maga felel az állatért. Mi egészségesen adjuk oda, önálló életre alkalmasan, de ha mondjuk 1 nap vagy egy hét múlva elpusztul, az sajnos nem csereszavatos eset. Mindenkinek igyekszem segíteni, ezt tudják azok, akik ismernek, de azért lehetetlen, az ésszerűség határain túlmenő kívánságokat már én sem teljesítek.

  A következő termékeket tudom beszerezni a boltinál jóval kedvezőbb áron. Természetesen mivel én is veszem őket, nem tudok megelőlegezni senkinek semmit, így csak annak tudom biztosítani az eszközöket, ketreceket, aki előre elutalja az árát!

  Természetesen továbbra is lehetőség van egyedi méretű, szép kivitelezésű fa ketrecek készíttetésére asztalossal, akinek elérhetőségét a www.famagus.5mp.eu oldalon lehet megtalálni. Mellettem lakik, így a ketrecet, kalitkát itt lehet átvenni nálam, vagy egyedi esetekben futárszolgálattal tudom küldeni.

   

  2013.11.02.

  Véget ért az idei mókusszezon a Mókustanyán. Minden kisebb és nagyobb családra váró mókuska megtalálta a helyét a világban. Így már csak jövő tavasszal lesznek ismét kicsik a kedves leendő mókus gazdiknak, akik a Mókustanyáról szeretnének maguknak apróságot.

  Amit még tudok, hogy egy hím és két nőstény cukormókus keresi új családját, kizárólag egyben eladóak. Érdeklődni telefonon vagy emailben nálam.

  A Mókusmix elküldésében is változások következnek be. Mivel egyre nehezebben tudom elintézni a növekvő kisfiam miatt a postára való elmenetelt (nincs akadálymentesítve, nem tudom betolni a babakocsit, a kicsit nem tudom még gyalog biztonsággal vinni, másra hagyni nem tudom, és hetente több alkalommal sem akarok felmenni a postára, ha éppen úgy jön össze a kérés), így ezentúl kizárólag futárral tudom elküldeni a csomagot (24H futárszolgálattal).

   

  A díjtételek a következő képpen módosulnak:

   

  3kg-ig  1440ft

   

  5-kg-ig 1800ft

   

  10kg-ig 2230ft

   

  20kg-ig 3380ft

   

  30kg-ig 3810ft

   

  Ha valaki szeretne magot rendelni, ezekkel a szállítási költségekkel számoljon, és külön megkérdezésre sem fogom postára vinni senkinek. Nagyon szívesen feladom, de csak ezen a módon tudom megtenni.

   

   Tisztelt érdeklődők!

  Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozom azzal a nem igazán felemelő jelenséggel, hogy a hozzám forduló érdeklődők az általam írt, főként privát email címre küldött üzeneteimre nem válaszolnak. Tisztelettel kérek mindenkit, hogy azt az alapvető udvariassági lépést tegyék meg felém, hogy valamilyen módon lereagálják az én üzeneteimet, ha egyszer válaszoltam a feltett kérdésre!

  Ha véletlenül én nem válaszolok hamar, kérem írjanak a főoldalon feltüntetett email címre, vagy keressenek meg telefonon. Anyuka révén egy örökmozgó kisbabával nem minden esetben tudok azonnali, gyors választ küldeni.

  Köszönöm!

   

  2013.09.16.

   

  http://www.miujsag-maglod.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=969&Itemid=30

   

  A maglódi MiÚjságban megjelent cikk rólunk.

   

  2013.07.15

  Sokan keresitek a lisztkukacot, így megadom azt a lisztkukacost telefonszámot, ahonnan évek óta vásárolom én is a kukacokat, nagyon elégedett vagyok velük! Elérhetőek a monori börzén, havonta egyszer terítenek is, az áraik verhetetlenek!

   

  Kék gurámi lisztkukac és gyászbogár lárva tenyészet

   

  Viktor 06703127815

   

  Melinda 06703188040

   

  2013.05.28.

  Maja ismét anya lett, 3 bébivel ajándékozott meg minket. 2 kislány és 1 kisfiú. A lányok és még 3 fehér kislány gazdira vár!

  2013.05.13.

  Újabb jó hírek a Mókustanya háza táján! Szipike a botlása után nagyon szépen gondozza ezeket a kisbabáit. Most 6 naposak, egy barna és egy fehér kislány szabad még, ők várják a leendő gazdik jelentkezését.

  Maja ismét áldott állapotban van, jelenleg 15 napos vemhes, és szépen gömbölyödik már a pocakja.

  Maffia 10-én randevúzott, ennek a kapcsolatnak is várjuk most a gyümölcsét. Bízom a sikerben.

  Bogi, a legújabb kislányunk is érdekes jeleket mutat, lehet, hogy ő is fütyül még az idén.

  A mérleget tekintve eddig 25 élő kismókussal büszkélkedhetünk, és 8 babát veszettünk el ismeretlen okokból.

  Gyöngyöske is egy kedves, szerető családhoz került.

   

  2013.05.09.

  Szipi 7-én reggelre ismét anya lett. 3 apróság érkezett, 2 kislány és egy kisfiú. Egyenlőre mindenki jól van.

  Kiscsillag 2 fehér, jelenleg 2 hetes fehér kislányát lehet még foglalózni. Nagyon mozgékonyak, beszédesek, szépen fejlődnek!

  2013.04.25.

  Egyik szemem sír, a másik nevet. Elvesztettük Rudikát. Ma reggel vettem észre, hogy furi szagok jönnek a hálóhelye felől...
  De boldog is vagyok, mert a 6 kismókus egészséges, szépen fejlődik. Sütikénél 1barna és 1 fehér leány, Kiscsillagnál 3 lányka 1 kisfiú van, mind fehér.
  Ebből 3 fehér kislány keresi gazdáját, lehet jelentkezni értük.

  2013.04.22.

  Na ilyet sem pipáltam!

  Tudtam, hogy Kiscsillag pockos, de az első randi után visszafütyült, szépen párzott a második fütyülésnél, nőtt a poci, ki is írtam nagy bőszen jövő hét elejére. Ma reggel adom a gyümit, kukacot a népnek, Kiscsillag sehol. Fel sem tűnt, gondoltam alszik, mert nagy volt a pocka, fáradt. Egyszer csak kiront az odúból, és mint egy dúvad, veti rá magát a kukacra, és látom, nagyon kinn a sok cicike! Mondom: mi a fene! Aztán hallom, az odú zajong.

  ?????????????????????????????

  Bevilágítok, és kérem 3-5 apróság gurgulászik odabenn!! Ez a lüke tyúk vemhesen fütyült, párzott. Ha az első randit vesszük figyelembe, akkor kérem tisztelettel a 32. napra Kiscsillag világra hozta első babáit tegnap du vagy ma reggelre. Sütikénél is minden rendben, szépen nevelgeti a csemetéit.

  Erre tessék gombot varrni, ne a nacira!

  2013.04.19.

  Jobb hírek vannak mostanában, mint az elmúlt időszakban. Az utolsó 4 alom minden tagja életben van, egészségesek, szépen cseperednek. A családját is mindenki megtalálta már.

  Ma délben Sütike is anya lett, 2 kis csöppséggel ajándékozott meg minket. Remélem, probléma nélkül fog lezajlani minden. Aztán mindenórás ismét Gyöngyöske, és Kiscsillag is hatalmas pocakot növesztett már, illetve Szipike is ismét anyai örömök elé néz. sokat imádkozom, hogy minden rendben menjen a 3 kismama körül, és épségben felnőjenek az apróságok. Ha megmaradnak, és lesz szabad, természetesen jelzem.ű

  2013.04.07.

  Újabb csapat érkezett! Alma 5-én reggel 4 kismókusnak, 3 kisfiúnak és 1 kislánynak adott életet. Egyenlőre minden rendben van, de még óvatos duhaj vagyok az eddigi furcsa események után!

  A második hír, hogy 2 fehér kislánynak egyenlőre nincs családja. Április elsején születtek, május 5-től elvihetőek. Ha valaki szeretné őket, akkor a szokásos elérhetőségeken jelezze.

  Sütike is hamarosan megfial, április közepére várjuk a piciket, rá 3-4 napra Gyöngyös is ismét próbálkozik az anya szereppel. Nagyon bízom benne, hogy mindketten sikeresek lesznek. Szipi is dalra fakadt 6-án, Kókusszal és Chukyval hancúrozott. Kiscsillagra még várunk, hogy dalol vagy pocakot ereszt-e.

  2013.04.04.

  Vegyes eredmények vannak a Mókustanya háza táján. Valami van a levegőben. Szipikénél valamiért nem jött be ez a mostani ellés. A 3. nap elején már csak egy kisfiú volt életben, őt nem mertem a mamájánál hagyni, így merészet léptem: Maffia gondoskodására bíztam a kisfiút. Most már harmadik napja van az új családjánál és pótmamájánál a kicsi, és egyenlőre minden rendben. Maffia nagyszerű anya, és befogadta kis idegent.

  Két napja, húsvét hétfő reggelén Zserbó egy 5 tagot számláló almot ajándékozott nekünk, 4 kislányt és egy csepp kisfiút. Jelenleg mindenki remekül van!

  Almácska is elvonult, talán reggelre meglesznek az apróságok.

  Süti félidős lehet, mert nem fütyült vissza, és valószínűleg Gyöngyös is ismét állapotos, Szipi újbóli fütyülését pedig várom. Mona és Csillag visszafütyült, de míg Csillag hancúrozott vasárnap, 31-én, addig Mona már nem kért a férfi társaságból, így lehet, hogy neki már nem lesz több kicsinye.

  Mindenki szorítson a leendő édesanyáknak, hogy minden rendben menjen!

  2013.03.28.

  Na, Szipi jól rászedett minket! Abban a nagy pocijában egy kisfiú és egy kislány volt! Vicces csajszi, pedig azt gondoltam, vagy 6 baba növekszik a hordójában!

  Egyenlőre mindenki remekül van, amint megtudom a színeket, azonnal értesítem a soron következő szülőket!

  2013.03.25.

  Maffiának 4 egészséges kicsinye született tegnap. 2 kisfiú és 2 kislány!

  2013.03.21.

  Remélem záródik a sor, mindenki babás marad, mert ma a csapat utolsó tagja, az új kislány, Kiscsillag is fütyörészni kezdett! Bízom a sikerben!

  2013.03.20.

  Mona fütyülésén ihletet kapva Gyöngyös is dalra fakadt ma. Kellemes hancúrozással telt a napja, bár az elején némi ösztönzésre volt szüksége. Remélem, eredményes lesz a szerelem, és ő is ügyesebben neveli fel a családját.

  2013.03.19.

  Mona alig egy héttel a szomorú esemény után megint fütyült. Nem tudom, lesz- e eredményei a mai napnak, mert csak Chukyval volt hajlandó néhány rövid szerelmezésre, aztán már senkit nem fogadott el, de még most, esete 21:30-kor is puttyog. Bízom a sikerben!

  A hét végére várhatóak Maffia és Szipi babái.

  2013.03.18.

  A sereghajtónak számító Sütike is úgy döntött, ideje családot alapítani. Vasárnap és ma egész nap Rudival múlatta az időt, de titokban azért Chuky is segített egy kicsit...

  Az új kislány, Csillag is hamarosan füttyös kedvében lesz a jelek szerint.

  2013.03.13.

  Szerencsétlen szám. Sajnos sem Gyöngyösnél, sem Monánál nem maradtak életben a babák. Mona ma hajnalban adott életet a kislányának, de valószínűleg ismét valami komplikáció miatt nem élte túl a bébi a szülést. Nagyon nagy volt. Kicsit el vagyok szontyolodva, de fel a fejjel, hamarosan érkezik a következő csapat, remélem, velük már nem lesz probléma, és a két leányzó hamarosan ismét fütyülni fog, és a következő kicsinyeik már szerencsésebbek lesznek.

  2013.02.12.

   

  Újabb fiatal nősténnyel egészült ki a család, Csillaggal, a fehér lánymókussal. Egy éves, fütyülés előtt áll. ha Isten és a sors kegyes lesz hozzánk, kisbabákkal, és újabb boldog leendő mókustulajdonos családokkal fogja gazdagítani a Mókustanyát és széles családját.

  2013.03.12.

  Gyöngyösnél is meglettek a kicsik. 2 apróság, de az egyik sajnos életképtelen lehetett, mert az anyja ..., de a másikat egyenlőre gondozza, azonban a helyzet még bizonytalan. Remélem, nem bántja, és felneveli ezt az egy babát. Pár nap múlva többet tudok.

  2013.03.10.

  Majánál ma reggelre megszülettek a kismókusok. 3 eleven, pici apróság gurgulázik a fészekben. Ha jól láttam, 2 fiú, 1 kislány, de ezt majd holnap még ellenőrzöm.

  2013.03.08.

  Újabb áldott állapot vált bizonyossá! Végre Szipinek is sikerült, fiatal vemhessége ellenére szépen gömbölyödő pocakja van már. Maffia is anyai örömök elé néz, így 5 kismama van a Mókustanyán, ketten pedig már randiztak. Csak a sereghajtó, Süti nem fütyült még, egy kicsit későn érő típus, de bízom benne, hogy hamarosan ő is énekesi pályára lép. Maja egy-két napon belül életet ad kicsinyeinek.

  2013.03.05.

  Lassan a finisbe érünk. Alma nagylány lett. Kókusz és Zsebi avatta be a szerelem rejtélyes világába.

  2013.03.01.

  Végre Zserbó is felkészült a családalapításra, és ezt ma zajosan adta vőlegényi tudtára.

  Elnézést kérek, ha a honlap egyes menüpontjai nem a megszokott módon jelennek meg, de nem tudom miért állítja át a végleges képet más formátumra. Dolgozom a problémán.

  2013.02.27.

  Bizonyosan 3 vemhes kismama van már a csoportban. Szipi ismét kibabrált velem, fütyülni kezdett hétfőn, de most aztán több fiúval is kalandba bonyolódott, már nagyon szeretném, ha eredményes lenne a "munkálkodásuk". Maffiára is várunk, és véleményem szerint Zserbó is pár napon belül kanárivá alakul!

  2013.02.22.

  Újabb madaras nap, Maffia és belépett az énekesek sorába. Heves viszonyt alakít ki Chukyval.

  2013.02.20.

  Kedves leendő mókusgazdik!

  Elérkezett a várva- várt idő, a vemhesség biztossá vált, Maja ismét anyai örömök elé néz, Chuky pedig életében először apa lesz. Lehet foglalózni!  A hét végére pedig eldől, hogy Gyöngyös és Mona megfogant-e? Ha valaki szeretne mókusmagot, 500ft/sittes zsák áron forgácsot rendelni, az jelezze előre, hogy be tudjam szerezni, az árat ezekben az esetekben előre kell utalni. A szállítóketreceket is lehet majd rendelni, a pontos árat néhány napon belül feltüntetem a hírek menüpontban.

  Üdv, Lászy és a Mókustanya anyukái

   

  Sajnos Szipike az első randikor nem lett vemhes, de 15-én, pénteken újra randizott, de remélem, ez már eredményes lesz, ez 28-ig kiderül!

  2013.02.10.

  Ma meglehetősen mozgalmasra sikerült a nap, mert célba ért a harmadik és a negyedik versenyző is. Gyöngyös Rudival, Mona pedig Kókusszal bonyolódott románcba. Így a női szakasz ötven százaléka már dalolt.

  2013.02.07.

  Megvan a második füttyös versenyző is! Maja Chukyval alkotott szerelmes párt, és kellemes légyottot töltöttek el együtt. Ha sikeres randi, március 5-8 között jönnek világra a kicsik.

  2013.02.05.

  Elkezdődtek a fütyülések! Az idei szezon első dalos madara Szipike, Kókusszal az oldalán fogtak bele a közös családalapításba mai napon. Ha sikeres randi, március 3-6 között jönnek világra a kicsik.

  2013. 01.31.

  A már jól megszokott telefonszámom technikai okok miatt átmenetileg nem üzemel, de mindent megteszek ennek az állapotnak a mielőbbi megszüntetéséért. Addig az új, 06204028952-es számon vagyok elérhető!

  2013. 01.16.

  Kedves leendő családok! Idén is érkeznek majd új apróságok a Mókustanyára. Jelenleg 8 anyamókus, köztük 3 első almos, és 5 tapasztalt nőstény van a csapatban. 4 apajelölt alkotja a család férfi vonalát, 1 fehér, 1 kevert vérvonalú és 2 barna hím, akikből az egyik szintén az első párzási idényét kezdi majd.

  A tavalyi tapasztalatok alapján a családoknak több kiegészítő eszköz megszerzésére is lehetőséget tudok biztosítani. A boltinál jóval kedvezőbb áron tudok szállító ketrecet, lakóketrecet (kész vagy asztalos által készített változat), mókusmagot, forgácsot kedvező áron. Ezeket nem én árulom, készen veszem, csak mivel már sokat vettem, olcsóbban kapom meg. Ha valaki igényt tart ezek valamelyikére akár elvitelkor, akár csak külön, nálam megrendelheti. A vételárat előre kell utalni minden esetben (akkor is, ha kismókust foglalózik le valaki, a tárgyak, eszközök nem függnek ezzel össze), mert a boltban nem kapok én sem hitelt. Valamint nem tudok a mag kivételével azonnal beszerezni semmit, mindenre kell egy kis idő, ezzel tehát kalkulálni kell.

  2012.12.24.

  Áldott, békés, szeretetben gazdag Karácsonyi Ünnepet kívánunk mindenkinek, családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek, és persze a család többi szőrös, tollas két- és négylábú tagjainak!

  Lászy és a Mókustanya tenyészet lakosai

  2012.10.15.

  Végre megérkezett a mókusmix! Szerintem nagyon klassz lett! Felteszek képet a keverékről, azon látszik az összetétel, a minőség. Egyenlőre 1,5kg-os kiszerelésben kapható 1000ft/1,5kg-os áron. Ha megfelelő lesz rá az igény, lehet majd nagyobbat is kapni. Kérek mindenkit, ha teheti, adja tovább az információt. Akit érdekel a mag és szeretne hozzájutni, de nem jár errefelé, keressen a szokásos elérhetőségeken, amiben lehet, megpróbálok segíteni. Lehetőleg támogassuk a hazai termelőket és kisvállalkozókat, ne a multikat!

  2012.10.11.

  Kicsit régen sikerült írnom, de ennek megvan az oka, egy 4 hónapos kis örökmozgó fiúcska képében, aki meglehetősen sok időmet foglalja le. Azonban néhány alapvető változás a jövő évre nézvést bevezetésre kerül, amit mindenképpen szeretnék időben jelezni mindenkinek, akik a Mókustanyáról szeretnének kismókust maguknak.

  Először is köszönöm mindazoknak a kedves családoknak a megtisztelő bizalmát, akik a Mókustanyáról választottak maguknak új kedvencet! Egy kivételtől eltekintve ( őket is igyekszem kárpótolni valahogyan, ha jelentkeznek még) a hozzám beérkezett információk alapján a kicsik nagy boldogságot és elégedettséget hoztak az új családba.

  Mivel azonban sok olyan jelentkező volt az idén, akik írásban előjegyezték a kicsiket, majd nem jöttek értük, s megváltozott szándékukat nem időben jelezték, nagyon sok kárt okoztak a csöppségeknek, akik nem tudtak megfelelő időben az új családjukhoz kerülni. Ez azért különösen káros, mivel véges a helyem, nem tudok sok kismókust tartani, csak kisebb kalitkában, ami rövid ideig ugyan nem komoly probléma, de több hétig, akár hónapig komoly gondokat eredményez az apróságoknak mind fizikálisan (korlátozza a mozgásfejlődést és a fölös energia levezetését), mind pszichésen (depresszió, félénkség, stb). Ezért a következő szezonban az írásos előjegyzésen kívül egyéb módon is jelezni kell a szándék komolyságát, nevezetesen foglalóval, mert így talán kevesebben tűnnek el szó nélkül, ha a szavakon kívül más is fekszik a leendő családoknak az előjegyzésben. Kérem, ezt mindenki fogadja el, mert gondolom mást sem jegyeznek elő az emberek csak szóval. Ez az óvintézkedés elsősorban a leendő mókusbabák védelmét szolgálja.

  Hogy a félreértések elkerülhetőek legyenek, leírom a különbséget a foglaló és a vételár előleg között (én foglalót kérek!), ami a tranzakcióban résztvevő mindkét félre kötelezettségeket ró:  foglaló jogi természete, miszerint amennyiben a teljesítés az eladó érdekkörébe tartozó okból hiúsulna meg (pl nem tudok megfelelő színű mókust adni), úgy a foglaló kétszeresét köteles vevő részére megtéríteni, míg ha a teljesítés a vevő érdekkörében felmerülő okból hiúsulna meg (pl. nem jelentkezik a kicsiért, nem kell neki, stb), úgy a vevő a foglalóként átadott összeget véglegesen elveszíti.

  Természetesen továbbra is rugalmasan próbálok igazodni minden kedves új gazdi egyedi igényeihez ésszerű határokon belül. A helyszíni átvétel marad, kiszállítást a benzinár megtérítésével hétvégén vállalok csak, a nyílt utcai átvételt esetleg az Örs vezér téren lehet csak megoldani, kizárólag úgy, hogy a mókust a nálam vásárolt vagy előre elküldött kalitkában veszik át, átrakás az utcán nem lehetséges, mert nem vállalunk felelősséget egy esetleges szökésért!

  Fontosnak tartom azt is jelezni, hogy a mókuska élő állat. S mint ilyenért, nem tudok fél éves garanciát vállalni, ahogy egyetlen állatkereskedés sem teszi ezt meg (amint kilépünk az ajtón a kereskedésből, onnantól nincs reklamáció). Aki elviszi a mókikat, az már maga felel az állatért. Mi egészségesen adjuk oda, önálló életre alkalmasan, de ha mondjuk 2 nap vagy egy hét múlva elpusztul, az sajnos nem csereszavatos eset. Mindenkinek igyekszem segíteni, ezt tudják azok, akik ismernek, de azért lehetetlen, az ésszerűség határain túlmenő kívánságokat már én sem teljesítek.

  Ami nagy örömmel tölt el, hogy a helyi táptermény szaküzlettel karöltve egy hónapon belül elkészül a csíkos mókus eleség a mókustartók igényeihez a lehető legnagyobb mértékben igazodva. A mókustáp mind minőségében, összetételében, súly- ár arányában messze veri majd a bolti tápokat. Ennél nem kell majd megfizetni a színes csomagolást, a felfújt, értéktelen karikákat, se a többit, amit a mókusok zöme nem eszik meg! Nem beszélve arról a mellékes pozitívumról, hogy a magyar kisvállalkozókat támogatjuk a vásárlással. Igény szerint kitalálunk valamit arra is, hogy a távolabb élők is hozzájuthassanak az eledelhez, ha van elég érdeklődő.

  2012.05.31.

  Ma reggelre újabb 4 csíkos baba látott napvilágot. Pár napon belül már tudom a színüket és a nemüket, és várom azokat a vállalkozó szellemű leendő gazdikat, akik szeretnének tulajdonosai lenni 6 hét múlva ezeknek az apróságoknak.

  2012.05.22.

  Még 4 kisfiú várja családját. 3 aranyos, szeretnivaló kisfiú és egy kis különleges egyéniség.

  Babetta egy kicsit más. Amolyan kis harci- marci. Gyönyörű, láthatóan egy rendkívül szép hím mókus lesz, egyedi viselkedési tulajdonságokkal, kiváló vérvonallal, sikeres, magas alomszámot produkáló ősökkel büszkélkedik, de őt csak egy kihívásokat kedvelő családnak merem javasolni. Jelenleg kesztyűvel tudok csak benyúlni, mert játék közben (konkrétan pocizunk) erősebben harap, mint azt szabad lenne. Nehezen érti meg, hogy ki a főnök, bár próbálom egyedi módszerekkel rávezetni most már, hogy mit szabad és mit nem. Lassan kezdi megérteni, ilyenkor mókás kotyogással és csattogással jelzi a frusztráltságát, hogy akkor most mégsem ő hozta létre a passzát szelet. Aki őt választja, árengedményt is kap, mert hát nem egy egyszerű eset a kicsike. Rafinált, de semmi esetre nem reménytelen fiú. Ki tudja, lehet, hogy a környezet változása őt is jótékonyan befolyásolja, mint oly sok mókuskát már.

  2012.04.14.

  Kedves látogatók és leendő mókusgazdijaim! Talán nem titok, hogy babát várok, de ezzel kapcsolatban akadt egy kis gond, ami miatt bizonytalanabb időre kórházba kell mennem. Reméljük, csak pár napra, de kérek mindenkit, hogy a jövő hét folyamán kérdéseitekkel telefonon keressetek, mert az emilekre nem áll majd módomban válaszolni!

  Megértéseteket köszönöm!

  2012.04.08.

  Ma reggelre Mona anya lett. Istennek hála, 4 aprósággal bővült a csöppségek csapata.  A kicsik aprók, de élnek, szépen mozognak, zajosak, Mona pedig eddig rendkívül gondosan látja el anyai teendőit.

  Zserbódak végül 4 fia, 2 fehér és 2 barna, valamint egy barna lánya lett. ezek közül május első hétvégéjétől való elvitellel még 2 fehér kisfiú, illetve április utolsó hétvégéjétől való elvitellel még egy fehér kislány várja leendő családja jelentkezését.

  Cuki végre szintén anyai örömök elé néz, Maffiával egyetemben, nekik kb 2,5 hét múlva születnek meg az apróságaik.

  2012.04.01.

  Jó hír, újabb ötösfogat érkezett tegnap este. Zserbó anyuka lett. Egyenlőre mindenki remekül van.

  2012.03.20.

  Tegnap este és éjjel megszülettek az első kismókusok. Majánál kora este, Szipikénél most az éjjel. Amennyire lehet látni, mindenki jól van. A csapat létszámát tekintve 2*5 főt számlál.

  Plusz öröm, hogy Majácska reggel kanárivá változott, így teljes a füttyös csapat.

  2012.03.08.

  Duplán szép napunk van ma. Dalolni kezdett az ötödik kislányom is, Monácska. Bízom benne, hogy idén sikerül a kicsiket felnevelnie. A második öröm, hogy I. Zsebi Károly felnőtt férfivá érett, és bebizonyította, hogy méltó örököse a papája tehettségének randizás terén... :-D

  2012.03.01.

  Zserbóból nagylány lett. Kókusz volt a párja, így ezzel négy lányom lett várományosa az anyuka címnek. Maja és Szipi 99%, hogy vemhesek, így a 02.18- i bejegyzésben jelölt születési és elviteli dátumok a mérvadóak.

  2012.02.26.

  Újabb napsütéses, szerelmes nap. Cuki lányom szerelmes, és párt keres ma. Mivel 5 éves, ez az utolsó év, mikor engedem neki, hogy kicsinyei legyenek. Remélem, sikeresen felneveli még ezt az utolsó almot.

  2012.02.18.

  Elérkezett az ideje az első nászoknak. Két héten belül kiderül, sikeresek voltak- e a párok. Ha ez a két pároztatás eredményes lesz, akkor a kismókusok március 18 és 23 közöt születnek meg, elvinni leghamarabb május első hetében lehet őket.

  De természetesen még csak 2 anyuka fütyült, a későbbiekben is lesznek még elvihető kicsik!

  2011.06.12.

  Lassan megérkeznek a második alom is a tamiopsoknál.

  Ráébredtem, hogy még jobban szeretem ezeket a kis rosszcsontokat. Külön élmény, hogy kettesével lehet tartani őket!

  2011.03.27.

  Szipinek öt babája van, három fehér, két barna.

  2011.03.24

  Szipike ma délután adott életet első kicsinyeinek.

  2011.03.20

  Majánál egy hete megszülettek a kicsik. Mindenki remekül van.

  2011.02.28

  Mindenkinek köszönöm, aki küldött képet, és amint tudom, igyekszem is őket feltenni a galériába.

  2011.02.27.

  Jelenleg két biztosan vemhes nőstény csíkos mókusom van, tehát várhatóan március közepe és vége között már meg tudom mondani, hány kismókus született, illetve mikor lesznek elvihetőek.

  Bejelentkezés

  Ki van itt

  Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

  Nézzen be